Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Святвечір на Бойківщині: рецепти страв, яким понад 30 років

Кутя, вареники з маком, голубці з тертої картоплі… До вечері напередодні Різдва українські господині завжди готують пісні страви, але навіть те, що вважається традиційним, насправді дуже суттєво відрізняються не лише у різних регіонах, а і в межах одного району.

Ділиться Інформатор.

Бойківщина, до складу якого входить Калущина славиться тим, що на стіл на Святу вечерю готують 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів, які були учнями Ісуса Христа. У наших руках автентична різдвяна брошурка, у якій написано 12 рецептів страв, які обов’язково мають бути на бойківському різдвяному столі. Брошурка датується 1992 роком та видана у м. Стрий (Львівська область)

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору