Калуш До сайту

Солодке хобі: як перегінчанка створює тюльпани та троянди із зефіру

Зефірні квіткові букети створює Галина Ількович із Перегінського. Жінка працює у місцевому супермаркеті пекарем, але у вільний час вона займається улюбленою справою – виготовленням квітів із зефіру.

Пише Інформатор.

Перегінчанка Галина Ількович багатодітна мати трьох дітей. Жінка розповідає, що будучи в декреті завжди бракувало вільного часу, але вона завжди любила готувати. Каже, їй це подобається і вдається. І коли дітки виросли, пані Галина вирішила займатися солодким хобі – виготовляти квіти із зефіру та складати із них букети.

“Зефірні квіти – новинка в кондитерській справі. Готувати вдома зефір я почала рік тому. Корисні смаколики сподобалися моїм друзям та рідним. Свою першу зефірну композицію із квітів я зробила для своєї похресниці”, – розповідає Галина Ількович.

Пані Галина зазначає, що класичний магазинний зефір відрізняється від того, який готує вона. Для приготування зефіру перегінчанка використовує фруктові соки, агар-агар, яєчні білки та лимонну кислоту.

“Зефіри, які нам продають у магазинах виготовлені із фруктового пюре. Я ж заварюю зефірну масу на фруктових соках, тому смак і структура між зефірами різні”, – ділиться перегінчанка.

Галина вважає себе творчою людиною і постійно удосконалює зефірні квіти. Створення цікавих квіткових композицій вважає  взагалі чимось незвичайним та особливим. Зефірні квіти натуральні, тому після виготовлення їх варто спожити протягом 10 днів. Далі вони твердіють.

Кожну квітку із зефіру перегінчанка створює власноруч. Якщо це півонії чи тюльпани, то кожна пелюстка виготовляється й висаджується окремо. Для стабілізації, зефірні квіти “відпочивають” понад одну добу.

Погодьмося, що від повітряної, м’якої і ароматної консистенції зефіру важко відмовитися. Тим більше, що на відміну від тортів та тістечок зефір є цілком дієтичним, адже не містить жирного крему та олії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08