Український сирний бізнес — у зоні ризику. Є ймовірність, що євросоюзівських сирів на ринку буде більше і вони витискатимуть місцевих виробників. Але більшість польського сиру на наших прилавках — із додаванням рослинних жирів.
Про це в інтер’ю Економічній правді розповів голова Спілки молочних підприємств Арсен Дідур, передає Інформатор.
“На внутрішньому ринку основний конкурент – Польща. З Польщею конкурувати важко, тому що вони штампують заводи. У них ефективність переробки достатньо висока. Плюс у них працюють програми державної підтримки на національному рівні і на рівні Євросоюзу. У нас це відсутнє”, — зазначив він.
Арсен Дідур каже, що якщо ми не збільшимо виробництво молока і не підтримаємо цю категорію, то буде важко конкурувати з польською машиною.
“Як ми ставилися до ринку Центральної Азії, не відправляючи туди сири, а сирний продукт, так поляки ставляться до нас: “Українець усе з’їсть”. Як правило, усе польське, що лежить розфасоване, – з додаванням рослинних жирів”, — додав фахівець.
Водночас він зазначив, що українські виробники поки що конкурують тільки тому, що терміни зберігання молока, йогурту чи кремів менші. Адже наші компанії, користуючись логістичною перевагою, можуть швидко поставити цей товар на полицю.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08