Калуш До сайту

Смачна весна з Інформатором: пісний квасолевий паштет з… яблуками

У перший тиждень Великого посту багато людей відмовляються від м’ясної їжі. Пісні страви в українській традиції — це ті, які не містять м’яса, молочних продуктів, яєць, інколи навіть олії. Такі страви готують під час християнських постів, одним із яких є Великий піст перед Великоднем.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісного паштету з квасолі, шампіньйонів та яблук.

Пісний квасолевий паштет

Інгредієнти:

Приготування:

Відварюємо квасолю, але перед тим її варто замочити на 5 годин у холодній воді. На олії підсмажуємо цибулю, додаємо порізані на кусочки без шкірки яблука, тушкуємо разом 15 хвилин. Тоді окремо підсмажуємо шампіньйони свіжі (маринові не годяться для такого паштету), які також слід порізати навпіл.

Останній етап — все перебити блендером та дати охолонути.

Такий паштет має ніжний смак та смакує як дорослим, так і дітям.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08