У перший тиждень Великого посту багато людей відмовляються від м’ясної їжі. Пісні страви в українській традиції — це ті, які не містять м’яса, молочних продуктів, яєць, інколи навіть олії. Такі страви готують під час християнських постів, одним із яких є Великий піст перед Великоднем.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт рибних котлет.
Інгредієнти:
- Філе хека – 400 г
- Морква – 50 г
- Цибуля – 50 г
- Батон – 1 шматочок
- Вода – 80 мл
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Червона мелена паприка – 1 ч. л
- Сіль, перець до смаку
Приготування:
Запечені в духовці котлети, виходять менш калорійними, оскільки не смажаться в олії. На м’ясорубці перекрутити філе хека, цибулю та розмочений у воді (не в молоці) білий хліб або батон. На мілкій тертці потерти моркву. Всі продукти об’єднати, додати до смаку сіль та перець, добре все перемішати. До панірувальних сухарів додати червону мелену паприку, перемішати. З фаршу сформувати котлети бажаної форми й добре з усіх боків обсипати їх панірувальними сухарями. Всі котлети перекласти на деко з пергаментом. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Такі котлети з легкістю можна приготувати до обіду чи вечері. До них чудово підійде будь-який гарнір.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08