Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: рибні котлети

kotletu

У перший тиждень Великого посту багато людей відмовляються від м’ясної їжі. Пісні страви в українській традиції — це ті, які не містять м’яса, молочних продуктів, яєць, інколи навіть олії. Такі страви готують під час християнських постів, одним із яких є Великий піст перед Великоднем.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт рибних котлет.

Інгредієнти:

  • Філе хека – 400 г
  • Морква – 50 г
  • Цибуля – 50 г
  • Батон – 1 шматочок
  • Вода – 80 мл
  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Червона мелена паприка – 1 ч. л
  • Сіль, перець до смаку

Приготування:

Запечені в духовці котлети, виходять менш калорійними, оскільки не смажаться в олії. На м’ясорубці перекрутити філе хека, цибулю та розмочений у воді (не в молоці) білий хліб або батон. На мілкій тертці потерти моркву. Всі продукти об’єднати, додати до смаку сіль та перець, добре все перемішати. До панірувальних сухарів додати червону мелену паприку, перемішати. З фаршу сформувати котлети бажаної форми й добре з усіх боків обсипати їх панірувальними сухарями. Всі котлети перекласти на деко з пергаментом. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

Такі котлети з легкістю  можна приготувати до обіду чи вечері. До них чудово підійде будь-який гарнір.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору