Чебуреки – це одна з найпопулярніших видів закусок. Вони смачні, хрумкі та ароматні. Чебуреки можуть бути не тільки з м’ясною начинкою, але й з сиром та грибами.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних чебуреків з грибами.
Інгредієнти:
- Вода – 130 мл
- Сіль – 0.5 ч. л
- Соняшникова олія – 4 ст.л
- Борошно – 250 г
- Печериці – 300 г
- Лук – 1 шт
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
Щоб приготувати ідеальні чебуреки, важливо зробити правильне тісто. Воно має бути тонким, еластичним і хрустким. Борошно просійте гіркою на стіл. Додайте сіль і олію. Потім закип’ятіть воду й акуратно ложкою вмішайте окріп у борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а потім руками. Скачайте у велику кулю і залиште тісто відпочити на 30 хвилин. Гриби та цибулю дрібно наріжте й обсмажте на сковороді з олією до готовності. Розділіть тісто на 10 однакових частин і кожну розкачайте в тонке коло. На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебуреки навпіл і защипніть краї. Для декорування, краї чебурека можна придавити декілька разів виделкою. Обсмажуйте вироби 1-2 хвилини з кожного боку на олії до золотистої скоринки або запікайте 10 хвилин за 180° у духовці.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08