Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: пісні чебуреки з грибами

cebyrek

Чебуреки – це одна з найпопулярніших видів закусок. Вони смачні, хрумкі та ароматні. Чебуреки можуть бути не тільки з м’ясною начинкою, але й з сиром та грибами.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних чебуреків з грибами.

Інгредієнти:

  • Вода – 130 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л
  • Соняшникова олія – 4 ст.л
  • Борошно – 250 г
  • Печериці – 300 г
  • Лук – 1 шт
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

Щоб приготувати ідеальні чебуреки, важливо зробити правильне тісто. Воно має бути тонким, еластичним і хрустким. Борошно просійте гіркою на стіл. Додайте сіль і олію. Потім закип’ятіть воду й акуратно ложкою вмішайте окріп у борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а потім руками. Скачайте у велику кулю і залиште тісто відпочити на 30 хвилин. Гриби та цибулю дрібно наріжте й обсмажте на сковороді з олією до готовності. Розділіть тісто на 10 однакових частин і кожну розкачайте в тонке коло. На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебуреки навпіл і защипніть краї. Для декорування, краї чебурека можна придавити декілька разів виделкою. Обсмажуйте вироби 1-2 хвилини з кожного боку на олії до золотистої скоринки або запікайте 10 хвилин за 180° у духовці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору