Пиріг – це випічка до чаю, яка може містити різні начинки. Крім солодких пирогів, дуже часто готують також пироги із начинками сиру, грибів, капусти та м’яса.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пирога з маком та апельсином.
Інгредієнти ( на форму 20 см):
- Сухий мак – 100 г
- Апельсин- 3 шт
- Цукор- 120 г
- Ванільний цукор- 10 г
- Борошно – 160 г
- Манка – 200 г
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Кукурудзяний крохмаль- 30 г
- Сода – 1 ч.л
- Щіпка солі
- Оливкова олія – 100 г
Приготування:
Мак заливаємо кип’ятком і залишаємо на 30 хв. Після того проціджуємо рідину. Беремо апельсин і натираємо його шкірку на терці, видавлюємо сік, який треба також процідити.
Тоді беремо сито, просіюємо борошно, додаємо манку та розпушувач, крохмаль,соду, сіль і все перемішуємо. До маку додаємо цукор, апельсиновий сік, натерту шкірку і перемішуємо з сухими складниками. Вкінці додаємо олію і також перемішуємо.
Застеляємо пергаментом форму і випікаємо пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Готовий спечений пиріг можна буде просочити апельсиновим соком.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08