Плов буває як з м’ясом, так і без нього. У цей час з’являються все нові рецепти цієї страви і така різноманітність плову дозволяє кожному знайти свій варіант страви, що задовольняє смакових звичок, стану здоров’я, способу життя.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт солодкого плову з сухофруктами.
Інгредієнти:
- 1.5 склянки рису (довгозернистого)
- 100 гр. в’яленої журавлини
- 200 гр. родзинок без кісточок (краще темних)
- 150 гр. інжиру
- 150 гр. кураги
- 150 гр. чорносливу
- 150 гр. фініків
- Сіль за смаком
- 1 ст.л. топленого масла (можна звичайного вершкового масла)
- 1 ст. л. рослинного масла
- Кориця
Приготування:
Промитий рис перекладаємо в каструлю з окропом, солимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо, практично до готовності. Води на дану кількість рису потрібно три склянки. Тим часом підготуємо сухофрукти: інжир, курагу і чорнослив розрізаємо навпіл, а з фініків витягуємо кісточки.
У каструлю чи казанок кладемо топлене та рослинне масло, ставимо щоб воно нагрілося. Викладаємо всі сухофрукти, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин. Готовий рис перекладаємо в казанок з сухофруктами. При бажанні додаємо трішки меленої кориці та меду. Залишаємо ще тушкуватися на хвилин 10, але на дуже слабкому вогні.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08