Буває, що нам зненацько захотілося чогось солоденького, а часу і можливості довго бути перед плитою немає. Проте є рецепти солодких страв, які готують досить швидко і без зайвих зусиль
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних бананових оладок
Інгредієнти:
- банани – 1-2 шт., залежно від розміру;
- вівсяні пластівці – 0,5 склянки;
- борошно – 1,5 склянки;
- цукор – 2-4 ст. л.;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- кориця (за бажанням) – 1 ч. л.;
- вода – 2 склянки;
- рослинна олія – 1 ст. л. в тісто + 3-4 ст. л. для смаження;
- варення або мед для подачі за бажанням.
Приготування:
Розімнути банани до стану пюре та покласти їх у велику миску. Далі бананове пюре слід змішати з водою. Беремо вівсяні пластівці і перетираємо у борошно. Усі сухі інгредієнти змішуємо в окремому посуді. Пізніше додаємо бананову суміш та добре перемішуємо. В тісто вливаємо ложку рослинної олії і знову все ретельно перемішуємо.
Розігріваємо пательню та наливаємо одну столову ложку олії. За допомогою ложки викладиємо оладки. Вони повинні смажитись на помірно-середньому вогні. З одного боку приблизно 2-3 хвилини до золотистого кольору. Перевертаємо оладки на іншу сторону і підсмажуємо ще пару хвилин, до рум’яності.
За смаком подаємо оладки із варенням чи медом.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08