Для тих, хто цінує борщ і шукає нові кулінарні ідеї, пропонуємо рецепт пісного борщу з грибами – страву, що збереже всі аромати класики, але в оновленому вигляді.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісного борщу з грибами.
Приготування:
- 1 відварний або сирий буряк
- 1 морква
- печериці
- 1 цибулина
- капуста білокачанна 100 гр
- 1 картоплина
- зелень петрушки і кропу
- 2-3 ст.л. рослинної олії
- половинка перцю солодкого
- перець запашний 6 горошин
- 2-3 лаврових листочка
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. цукру
- сіль, мелений перець за смаком
Приготування:
Цибулю та картоплю нарізати кубиками, моркву – брусочками, а печериці розрізати на чотири частини. Буряк натерти на великій тертці, часник розчавити ножем і подрібнити.
На розігрітій оливковій олії обсмажити цибулю, часник і моркву до м’якості. Додати гриби й тушкувати ще 3-4 хвилини. Потім всипати картоплю, залити водою, приправити сіллю та перцем за смаком.
Довести до кипіння, після чого варити на повільному вогні близько 15 хвилин.
Додати тертий буряк, знову довести до кипіння і одразу вимкнути вогонь.
Накрити кришкою та залишити борщ настоюватися 30 хвилин. Перед подачею посипати зеленню та подати з житніми сухариками. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08