Чи є серед нас галичани, які не полюбляють голубці. Здебільшого їх роблять з м’ясом. Проте спеціально під піст – Різдвяний чи Великодній, існує спеціальний рецепт пісних голубців.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт великого пісного лінивого голубця.
Інгредієнти:
- Сира сочевиця – 200 г.
- Рис – 150 г.
- Капуста – 350 г.
- Морква – 150 г.
- Імбир свіжий – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Спеції і прянощі за смаком.
Приготування:
Сочевицю замочити у воді на ніч. Подрібнити крупу блендером. Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності (10 хвилин). Моркву натерти на крупній тертці. Викласти моркву на гарячу сковороду з олією і обсмажити до золотистого кольору. Потім викласти до моркви сочевицю, подрібнений імбир, сіль і прянощі. Смажити ще 5-7 хвилин.
З капусти зняти листя. Зрізати товсті місця. Викласти половину листя на дно форми для запікання. Це буде “низ” голубця. На капустяне листя викласти сочевицю з морквою, потім шар рису. Зверху накрити другою половиною листя. Для соусу розвести томатну пасту в 300 мл води. Полити голубець зверху.
Зверху форму прикрити фольгою і випікати блюдо 40 хвилин при 200º. За 10 хвилин до кінця запікання зняти фольгу, щоб голубець підрум’янився.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08