Мариновані шампіньйони — це ідеальна закуска для тих, хто хоче насолодитися смачною стравою без зайвих зусиль і довгого стояння біля плити. Прості інгредієнти, 15 хвилин часу — і ви отримаєте ароматні гриби, які чудово доповнять будь-який стіл.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт швидких маринованих печериць.
Інгредієнти:
-
Печериці: 500 г
-
Часник: 3 зубці
-
Оцет: 2 ст. л.
-
Вода: 50 мл
-
Рослинна олія: 50 мл
-
Сіль: 1 ч. л.
-
Цукор: 1 ч. л.
-
Лавровий лист: 2 шт
-
Чорний перець горошок: 5-7 шт
-
Перець духмяний: 3-5 шт
Приготування:
Вимийте печериці під проточною водою. Наріжте 2-3 зубці часнику дрібно. У каструлі з’єднайте печериці, нарізаний часник, 50 мл води, 2 столові ложки оцту, 50 мл рослинної олії, 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку цукру, 2 лаврових листа, 5-7 горошин чорного перцю та 3-5 горошин духмяного перцю. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, час від часу перемішуючи дерев’яною ложкою. Після закипання зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Якщо гриби дуже дрібні, достатньо 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте грибам повністю охолонути за кімнатної температури. Подавайте як закуску. Мариновані гриби можна зберігати в холодильнику приблизно 7-8 днів.
Купуйте не надто великі гриби, вони найкраще підійдуть для цієї закуски. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08