Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: швидкі мариновані печериці

смачнавесназінформатором

Мариновані шампіньйони — це ідеальна закуска для тих, хто хоче насолодитися смачною стравою без зайвих зусиль і довгого стояння біля плити. Прості інгредієнти, 15 хвилин часу — і ви отримаєте ароматні гриби, які чудово доповнять будь-який стіл.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт швидких маринованих печериць.

Інгредієнти:

  • Печериці: 500 г
  • Часник: 3 зубці
  • Оцет: 2 ст. л.
  • Вода: 50 мл
  • Рослинна олія: 50 мл
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Цукор: 1 ч. л.
  • Лавровий лист: 2 шт
  • Чорний перець горошок: 5-7 шт
  • Перець духмяний: 3-5 шт

Приготування:

Вимийте печериці під проточною водою. Наріжте 2-3 зубці часнику дрібно. У каструлі з’єднайте печериці, нарізаний часник, 50 мл води, 2 столові ложки оцту, 50 мл рослинної олії, 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку цукру, 2 лаврових листа, 5-7 горошин чорного перцю та 3-5 горошин духмяного перцю. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, час від часу перемішуючи дерев’яною ложкою. Після закипання зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Якщо гриби дуже дрібні, достатньо 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте грибам повністю охолонути за кімнатної температури. Подавайте як закуску. Мариновані гриби можна зберігати в холодильнику приблизно 7-8 днів.

Купуйте не надто великі гриби, вони найкраще підійдуть для цієї закуски. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору