Рататуй – це проста й швидка овочева страва, запечена в духовці. Вона нагадує рагу чи соте з різних кухонь світу, але має свої унікальні особливості. Цей пісний рецепт чудово підходить для тих, хто шукає легку й смачну їжу під час посту. А завдяки мультфільму “Рататуй” страва стала особливо популярною серед дітей і дорослих!
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт рататуя у томатному соусі.
Інгредієнти:
-
3 баклажани (середні)
-
3 цукіні (середні)
-
2 солодкі перці
-
6 помідорів
-
7 дрібних цибулин (шалот)
-
1 головка часнику
-
1 лавровий лист
-
1 чайна ложка сушеного базиліку
-
1 чайна ложка сушеного майорану
-
2 гілочки тим’яну
-
сіль, перець за смаком
Приготування:
Ця смачна пісна страва відрізняється тим, що замість тертого сиру, молока та яєць, можна приготувати томатний соус і залити ним рататуй перед випіканням. Для приготування соусу потрібно потушити подрібнені на кубики моркву, цибулю, помідори протягом 15-20 хвилин і додати кетчуп.
-
Баклажани попередньо наріжте кільцями приблизно 7 мм, щедро посоліть і залиште в мисці до години часу. Очистіть перець від серцевини і наріжте поперек четвертинками кілець шириною 1 см. Дрібно наріжте цибцлю. Цукіні і помідори наріжте кружальцями товщиною 1 см. Розчавіть часник і подробіть лавровий лист.
-
Змастіть форму для запікання олією. Викладіть овочі почергово: баклажани, цукіні, солодкий перець, помідори. Кожен шар, крім баклажанів, посипаємо сумішшю солі, перцю, майорану і базиліку, скроплюємо оливковою олією і додаємо по зубчику часнику. Трошки цибулі і лаврового листа.
-
Ставимо в духовку на 45хв. Тушкуємо при температурі 180*C.
-
Подаємо рататуй гарячим чи холодним. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08