Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: рататуй у томатному соусі

Рататуй

Рататуй – це проста й швидка овочева страва, запечена в духовці. Вона нагадує рагу чи соте з різних кухонь світу, але має свої унікальні особливості. Цей пісний рецепт чудово підходить для тих, хто шукає легку й смачну їжу під час посту. А завдяки мультфільму “Рататуй” страва стала особливо популярною серед дітей і дорослих!

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт рататуя у томатному соусі.

Інгредієнти:

  • 3 баклажани (середні)
  • 3 цукіні (середні)
  • 2 солодкі перці
  • 6 помідорів
  • 7 дрібних цибулин (шалот)
  • 1 головка часнику
  • 1 лавровий лист
  • 1 чайна ложка сушеного базиліку
  • 1 чайна ложка сушеного майорану
  • 2 гілочки тим’яну
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Ця смачна пісна страва відрізняється тим, що замість тертого сиру, молока та яєць, можна приготувати томатний соус і залити ним рататуй перед випіканням. Для приготування соусу потрібно потушити подрібнені на кубики моркву, цибулю, помідори протягом 15-20 хвилин і додати кетчуп.

  1. Баклажани попередньо наріжте кільцями приблизно 7 мм, щедро посоліть і залиште в мисці до години часу. Очистіть перець від серцевини і наріжте поперек четвертинками кілець шириною 1 см. Дрібно наріжте цибцлю. Цукіні і помідори наріжте кружальцями товщиною 1 см. Розчавіть часник і подробіть лавровий лист.
  2. Змастіть форму для запікання олією. Викладіть овочі почергово: баклажани, цукіні, солодкий перець, помідори. Кожен шар, крім баклажанів, посипаємо сумішшю солі, перцю, майорану і базиліку, скроплюємо оливковою олією і додаємо по зубчику часнику. Трошки цибулі і лаврового листа.
  3. Ставимо в духовку на 45хв. Тушкуємо при температурі 180*C.
  4. Подаємо рататуй гарячим чи холодним. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору