Ці солодкі вареники стануть чудовим доповненням до пісного меню. Вони легкі у приготуванні, ароматні та неймовірно смачні. Начинка з ніжних яблук із корицею додасть затишку та тепла, а медова поливка зробить страву ще більш особливою.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт вареників з яблуками та корицею.
Інгредієнти:
- 500 г яблук
- 450 г борошна
- 4 ст. л. олії
- 2½ ст. л. цукру
- 200 мл води
- ½ ч. л. кориці
- ½ ч. л. солі
- 50 г меду
Приготування:
Спочатку потрібно просіяти борошно, додати олію, воду, цукор та сіль. Замісити м’яке еластичне тісто і залишити його відпочити на 15 хвилин. Тим часом яблука помити, очистити від серцевини та нарізати дрібними кубиками. На розігрітій сковорідці з олією обсмажити яблука з цукром і корицею протягом кількох хвилин, постійно помішуючи. Тісто розкачати та вирізати круглі заготовки. У центр кожного кружечка викласти начинку та ретельно зліпити краї. Вареники опустити в киплячу воду та варити 6-7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Готові вареники подавати гарячими, поливаючи ароматним медом.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08