Пісний банановий пиріг – це смачна і легка страва, яка не потребує складних інгредієнтів. З простих продуктів, таких як банани, мука та спеції, виходить ніжний пиріг, що стане відмінним десертом на будь-який день та підходить для всіх любителів здорової випічки.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо пісний банановий пиріг.
Інгредієнти:
- Банани – 600 г (3 шт.)
- Олія рослинна – 125 мл + для змащування форми
- Борошно – 170 г (1 стакан об’ємом 250 мл)
- Розпушувач – 1 ч. ложка з гіркою
- Цукор – 90 г
- Сіль – 1 щіпка
- Кориця молота – 0,5 ч. ложки
Приготування:
Підготуйте всі необхідні продукти. Банани очистіть (вагу м’якоті — близько 360 г). Розігрійте духовку до 180°C. Два банани (240 г) зламайте на шматочки і викладіть в миску.
Розімніть банани товкачем або виделкою до стану пюре. Додайте цукор, сіль і корицю, перемішайте. Також додайте рослинну олію і добре перемішайте до однорідної маси (можна використовувати міксер).
Потім всипте змішане з розпушувачем борошно і знову перемішайте. Викладіть тісто в змащену олією форму (діаметр форми – 19,5 см). Останній банан наріжте тонкими кружальцями і викладіть зверху на пиріг.
Форму з пирогом покладіть в розігріту до 180°C духову шафу на 35-45 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою: якщо тісто пропеклося – шпажка повинна бути сухою.
Готовий пиріг має охолонути, а після цього вийміть його з форми. Охолоджений пиріг наріжте порційними шматочками і подавайте до столу.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08