Український борщ – основа та легенда української традиційної кухні. Застілля не може бути без запашного борщину та й ще й з цибулинкою і салом. В період Великого Посту не потрібно відмовлятися від борщу, лише через те, що там є м’ясо. Саме тому зараз можна приготувати смачний пісний борщ.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісного українського борщу.
Інгредієнти:
- 1 склянка квасолі;
- 4 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 1 буряк;
- 1 болгарський перець;
- 200 мл томатної пасти;
- ¼ невеликої головки капусти;
- 5 ст. л. рослинної олії;
- сіль та приправи за смаком;
Приготування:
Висипте квасолю в миску, потім залийте водою кімнатної температури та залиште на ніч. Опісля воду з миски слід змити, а квасолю пересипати в каструлю та залити її ще раз водою. Ставимо каструлю на помірний вогонь та варимо, поки квасоля не розмʼякне.
Поки вариться квасоля чистимо картоплю, ріжемоїї кубиками та додаємо у каструлю. Трошки солі не завадить. Також чистимо цибулю та подрібнюємо ножем на маленькі шматочки.
Тепер справа за сковорідкою. Ставимо на помірний вогонь і наливаємо в неї рослинну олію. Обсмажуємо цибулю поки вона не стане прозорою. Почистіть моркву, натріть її на дрібній терці та додайте у пательню. Перемішуємо все й готуємо ще кілька хвилин.
Ріжемо болгарський перець маленькими кубиками (можна і без даного перцю). На дрібній терці натираємо буряк та додаємо їх до моркви з цибулею. Розмішуємо та готуємо 5-10 хвилин. Далі необхідно налити у сковорідку томатну пасту, ще раз перемішати. Готуємо ще кілька хвилин.
Готову суміш зі сковорідки переливаємо у каструлю та продовжуємо готувати на маленькому вогні до готовності. За бажанням, додаємо більше спецій та солі. Головне не переборщити…
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08