Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: пісні рогалики з вишнею

На вихідні за традицією можна приготувати щось солоденьке. Враховуючи, що зараз піст, можемо спекти ароматні пісні рогалики із вишнею. 

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних рогаликів з вишнею.

Інгредієнти:

  • 100 мл води
  • 90 мл олії (без запаху)
  • 13 г пресованих дріжджів
  • дрібка солі та цукру
  • 270 г борошна
  • 5 г ванільного цукру
  • цукрова пудра для посипки
  • вишневе варення

Приготування:

До води додаємо цукор, олію та сіль. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Як тільки закипить, забираємо з вогню та охолоджуємо до теплого стану. Додаємо дріжджі та ретельно перемішуємо вінчиком. Борошно слід просіяти частина, а потім замішати тісто. Тісто має вийти еластичне та не липке до рук. Накриваємо рушничком на 20 хв та залишаємо у теплому місці, аби тісто піднялося.

Готове тісто слід поділити на дві рівні частини. Стіл чи дощчечку (кому що зручніше!) посипаємо борошном, розкатуємо два круглих пласти товщиною 2 мм. Нарізаємо на 11 трикутників. На край трикутників накладаю начинку і відповідно закручуємо наші рогалики.

Сформовані рогалики викладаємо на форму, яку спершу застеляємо пергаментом. Випікаємо у розігрітій попередньо духовці до 180 градусів. По часу вийде десь приблизно 30 хв. За цей час рогалики мають зарум’янитись. Готові рогалики посимаємо пудрою. Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору