Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: тушкована капуста з кмином та грибами

Тушкована капуста

Тушкована капуста з грибами – смачна пісна страва, що добре смакує як гарячою, так і холодною. У цьому рецепті поєднуються печериці, сушені та заморожені білі гриби, а кмин додає пряного аромату. Капусту можна готувати з різними інгредієнтами: грибами, квасолею, картоплею, чорносливом чи томатами. Але сьогодні – класичний пісний варіант із насиченим грибним смаком.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо пісну тушковану капусту з різними видами грибів та кмином.

Інгредієнти:

  • ½ середньої білокачанної капусти
  • 250 г квашеної капусти
  • 1 цибуля
  • 100 г білих свіжих або заморожених грибів
  • 50 г сушених білих грибів
  • 300 г печериць (або інших грибів на ваш смак)
  • 1 ч. л. кмину
  • 250 мл води (для замочування сушених грибів)
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

Для приготування можна використовувати будь-яку капусту: червонокачанну, брюссельську, кольорову, броколі, білокачанну чи квашену. Вибирайте щільний качан без тріщин і плям. Верхні листки зніміть, а саму капусту нашаткуйте або наріжте соломкою. Якщо зняли кілька шарів листя, мити капусту не обов’язково, а якщо помили – обсушіть, щоб олія не “стріляла” під час смаження.

Для смаження використовуйте оливкову або соняшникову олію. Якщо страва не пісна, можна змішати рослинну олію з вершковим маслом. Для аромату можна на хвилину підсмажити в олії стручок перцю чилі, а потім прибрати.

Підготуйте всі інгредієнти. Якщо у вас заморожені гриби, розморозьте їх заздалегідь.

Залийте сушені гриби 250 мл окропу та залиште на 20 хвилин.

Наріжте білокачанну капусту за допомогою шатківниці або ножа.

Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, підсмажте капусту, додайте кмин та смажте до м’якості.

Дрібно наріжте цибулю, а печериці розріжте на четвертинки. У розігріту пательню влийте ще 2 ст. л. олії, обсмажте цибулю, потім додайте гриби.

Злийте рідину із сушених грибів в окрему миску. Гриби додайте до пательні та тушкуйте до випаровування зайвої рідини (приблизно 15 хвилин).

Перекладіть капусту, гриби та цибулю в товстостінну каструлю, додайте квашену капусту, посоліть і поперчіть.

Додайте рідину від сушених грибів. Тушкуйте 30 хвилин.

Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору