Смачна весна з Інформатором: запечена до рум’яної скоринки картопля
Опубліковано
З картоплею можна створити безліч смачних страв, від простих до елегантних, використовуючи різні спеції та трави, що зробить її відмінним доповненням до будь-якого столу.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо запечену до рум’яної скоринки картоплю.
Інгредієнти:
Картопля – 1 кг
Сіль – за смаком
Рослинна олія – 5 ст. л.
Сушений чебрець – 1 ч. л.
Сушений майоран – 1 ч. л.
Сушений орегано – 1 ч. л.
Сушений розмарин – 1 ч. л.
Приготування:
У глибокій каструлі довести воду до кипіння та рясно посолити. Поки вода закипає, очистити картоплю від шкірки та розрізати на дві частини вздовж бульб у вигляді “човників”. Великі бульби можна розрізати на 4 частини у вигляді часточок. Картоплю опустити в киплячу воду і довести до кипіння. Проварити 2 хвилини (не більше!), після чого злити воду.
Залити картоплю олією, в яку попередньо додані всі трави, посолити і акуратно перемішати (якщо картопля не переварена, вона збереже форму). Заправлену картоплю викласти на застелене фольгою або пергаментним папером деко і поставити в розігріту до 190°С духовку. Запікати до рум’яної скоринки, що займе близько 15 хвилин.