Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: запечена до рум’яної скоринки картопля

Запечена картопля

З картоплею можна створити безліч смачних страв, від простих до елегантних, використовуючи різні спеції та трави, що зробить її відмінним доповненням до будь-якого столу.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо запечену до рум’яної скоринки картоплю.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг

  • Сіль – за смаком

  • Рослинна олія – 5 ст. л.

  • Сушений чебрець – 1 ч. л.

  • Сушений майоран – 1 ч. л.

  • Сушений орегано – 1 ч. л.

  • Сушений розмарин – 1 ч. л.

Приготування:

У глибокій каструлі довести воду до кипіння та рясно посолити. Поки вода закипає, очистити картоплю від шкірки та розрізати на дві частини вздовж бульб у вигляді “човників”. Великі бульби можна розрізати на 4 частини у вигляді часточок. Картоплю опустити в киплячу воду і довести до кипіння. Проварити 2 хвилини (не більше!), після чого злити воду.

Залити картоплю олією, в яку попередньо додані всі трави, посолити і акуратно перемішати (якщо картопля не переварена, вона збереже форму). Заправлену картоплю викласти на застелене фольгою або пергаментним папером деко і поставити в розігріту до 190°С духовку. Запікати до рум’яної скоринки, що займе близько 15 хвилин.

Готову картоплю подавати гарячою, прикрасивши гілочками свіжого розмарину.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору