Під час посту питання різноманітності меню стає актуальним, тому пропоную вам цікавий і смачний рецепт пісного фаршированого перцю з овочами та грибами. Ви можете додавати до начинки рис, спеції та зелень за смаком.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо пісний фарширований перець.
Інгредієнти:
-
Солодкий перець — 3 штуки
-
Цибулина — 1-2 штуки
-
Морква — 1 штука (велика)
-
Гриби — 300 грам
-
Помідор — 2-3 штуки
-
Зелень — за смаком
-
Картопля — 2 штуки (по бажанню)
-
Лавровий лист — 2 штуки
-
Рослинна олія — 2 ст. ложки
-
Сік томатний — 1 літр
-
Сіль і перець — за смаком
Приготування:
Насамперед підготуйте всі інгредієнти: овочі і гриби ретельно вимийте і висушіть. Гриби, цибулю, моркву, помідори та зелень дрібно наріжте. На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте його кілька хвилин. Потім додайте моркву, через 2-3 хвилини — гриби, і все разом обсмажуйте на середньому вогні ще 5 хвилин.
У перців зріжте верхівку і обережно видаліть насіння. Додайте до обсмажених овочів помідори та зелень, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку в перці, а самі перці викладіть в каструлю. Поруч можна покласти пару картоплин. Вилийте в каструлю томатний сік, додайте спеції, лавровий лист, трави і поставте на вогонь.
Томіть перці на середньому вогні близько 40 хвилин, поки вони не стануть м’якими і начинка повністю проготується. Подавайте гарячими, доповнивши картоплею або відвареним рисом. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08