Деруни мають велику популярність в українській кухні. Найчастіше їх подають зі сметаною чи грибною підливою. Терті деруни бувають з начинками: сиром та фаршировані м’ясом.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо дерун панський.
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1ст.л.
- Перець – 0,5 ч.л.
- Борошно – 3 ст.л.
- Печериці – 3 шт.
- Сир – 100 г
- Зелень – 10 г
Приготування:
Почистити та потерти картоплю, далі додати яйця, борошно, сіль та перець, ретельно це все перемішати до однорідної маси. Смажити на сковороді з олією, яку перед тим слід розігріти. Викладений шар тіста розрівнюємо, тут важливо не зробити тісто занадто товстим. Перевертаємо дерун на другу сторону і смажимо. Тоді викладаємо готову начинку з печериць, сиру, загортаємо і накриваємо кришкою. Залишаємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Забираємо і посипаємо тертим сиром та зеленню за бажанням. Подавати такий дерун варто коли він ще теплий.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08