Калуш До сайту

Смачна весна з Інформатором: дерун панський

Панський дерун

Деруни мають велику популярність в українській кухні. Найчастіше їх подають зі сметаною чи грибною підливою. Терті деруни бувають з начинками: сиром та фаршировані м’ясом.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо дерун панський.

Інгредієнти:

Приготування:

Почистити та потерти картоплю, далі додати яйця, борошно, сіль та перець, ретельно це все перемішати до однорідної маси. Смажити на сковороді з олією, яку перед тим слід розігріти. Викладений шар тіста розрівнюємо, тут важливо не зробити тісто занадто товстим. Перевертаємо дерун на другу сторону і смажимо. Тоді викладаємо готову начинку з печериць, сиру, загортаємо і накриваємо кришкою. Залишаємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Забираємо і посипаємо тертим сиром та зеленню за бажанням. Подавати такий дерун варто коли він ще теплий.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08