Часто кажуть, що коли готувати традиційні супи з м’ясом, то це простіше та без зайвих клопотів. Але це насправді не так. Можна також зварити смачні пісні супи з додаванням гороху, грибів, сочевиці чи квасолі.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо пісний суп з квасолею та грибами.
Інгредієнти:
- баночка консервованої квасолі
- 350 г печериць
- 1 середня цибуля
- 1 середня морква
- 3 ст. л. кукурудзяного борошна
- 1 великий зубчик або 2 невеликих зубчики часнику
- петрушка
- сіль та перець за смаком
- олія для смаження
Приготування:
У каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо до мʼякості цибульку, порізану кубиком та натерту на терці моркву. Гриби ріжемо тоненькими пластинками та додаємо в каструлю до овочів. Коли гриби пустять сік додати кукурудзяне борошно. Перемішати та смажити 5 хвилини. З консервованої квасолі злити воду та промити. Додати в каструлю. Також натираємо часник, лавровий листочок та заливаємо водою. Води потрібно 1,5-2 літра. Додати сіль та перець за смаком і варити 15-20 хвилин.
В самому кінці додаємо до супу дрібно нарізану петрушку. Даємо закипіти та вимикаємо. Перед подачею дати настоятись супу 20-30 хвилин.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08