Серед різноманітних кондитерських виробів, торти посідають найголовніше місце. Найчастіше їх готують із декількох коржів, з прошарками крему, з додаванням фруктів, шоколаду чи сиру.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт сирника “Сльози ангела”.
Інгредієнти:
Розмір форми: 28 на 23 см
ТІСТО:
- 170 г борошна
- 50 г цукру
- 1/3 ч.л розпушувача
- 100 г вершкового масла або маргарину
- 1 яйце
СИРНА НАЧИНКА:
- 400 мл молока
- 2 уп. ванільного або сметанкового пудингу ( по 40 г )
- 1 кг кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 4 жовтки
- 1 ч.л ванілі
- 200 г цукру
- 70 мл олії
- 4 білка
- дрібка солі
- 0.5 ч.л ванілі
- 150 г цукру
Приготування:
Готуємо основу (корж): до 170 г борошна додаємо 50 г цукру та 1/3 ч.л розпушувача, все разом перемішати. Тоді беремо 100 г вершкового масла або маргарину і тремо на терці чи січемо ножем. Щоб полегшити цей процес, час від часу масло вмокаємо в борошно. Після цього руками переминаємо суміш, яка в нас утворилася. Має вийти така собі крихта. Тоді швиденько додаємо 1 яйце і замішуємо тісто. Викладаємо руками рівномірно тісто, бортики робити не треба. Тоді виделкою проколюємо тісто, щоб при випіканні воно не здувалося. Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів на 10-15 хв.
Тим часом готуємо сирну масу: в 400 мл холодного молока додаємо 2 уп. пудингу та гарно розмішуємо до повного розчинення. Далі беремо 1 кг сиру (найкраще взяти домашній або купований, але жирністю не менше 5 %). Сир не повинен бути надто вологим чи надто сухим. Додаємо до сиру 2 цілі курячі яйця та 4 жовтки (білки залишаємо на меренговий шар). Тоді додаємо 200 г цукру та 1 ч.л.ванілі. За бажанням можна натерти цедру з одного лимону. Вливаємо попередньо розчинений пудинг у молоді та 70 мл олії. Цю масу ретельно збиваємо блендером до утворення однорідної маси без сирних грудочок.
Виймаємо золотистого кольору основу з духовки. Викладаємо сирну масу, гарно розрівнюємо її на поверхні цього коржа. Кладемо у духовку, яка розігріта до 180 градусів і зменшуємо на 160 градусів. При такій температурі випікаємо сирник 1 годину.
За 10 хв. до завершення часу випікання починаємо готувати білковий шар. У 4 білках не має бути залишків жовтків. Додаємо до білків дрібку солі, на невеликих обертах міксера збиваємо і поступово додаємо цукор. Не можна додавати одразу весь цукор. Збільшуємо оберти швидкості міксера. У результаті має вийти густа, білкова маса із стійкими піками.
Виймаємо корж, який випікався, розподіляємо на його поверхні білковий шар та робимо по білках викрутаси виделкою. Це буде красиво, а у заглибленнях будуть з’являтися краплинки, які нагадують сльози. Випікати сирник у духовці 15-20 хв при температурі 160 градусів. Згодом залишаємо сирник до повного охолодження і лише після того на ньому з’являться краплинки. Такий тортик гарно нарізається та чудово тримає форму.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08