Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: тушкована скумбрія

skymbrija

Для збалансованого харчування риба в меню повинна бути не менше двох разів на тиждень. Серед різноманітних страв з риби, а це і смажена, і маринована, і заливне з риби, найпопулярнішою є саме тушкована риба. Легка у приготуванні і смачна при смакуванні.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт тушкованої скумбрії.

Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт
  • Вода – 200 г
  • Олія – 50 г
  • Оцет – 40 г
  • Сіль – 1 ст.л. (не повна)
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Морква 1 шт.
  • Приправа «10 овочів» – 1 ч.л. (натуральні сушені овочі)
  • Приправа до риби – 1 ч.л. (натуральна)
  • Перець горошком – 4-5 шт

 Приготування:

Скумбрію без голови та нутрощів нарізати на шматки. Цибулю нарізати кільцями, моркву колечками. На дно каструлі викласти цибулю, зверху рибу та залити маринадом вода+олія+оцет+цукор+сіль та додати улюблені спеції. Варто взяти 10 овочів та приправа до риби та перець горошком.

Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 5-6 хв, потім вимкнути та залишити в маринаді поки риба повністю не охолоне. Подавати холодною та з цибулею. Така риба виходить як маринована.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору