Для збалансованого харчування риба в меню повинна бути не менше двох разів на тиждень. Серед різноманітних страв з риби, а це і смажена, і маринована, і заливне з риби, найпопулярнішою є саме тушкована риба. Легка у приготуванні і смачна при смакуванні.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт тушкованої скумбрії.
Інгредієнти:
- Скумбрія 1 шт.
- Цибуля – 2 шт
- Вода – 200 г
- Олія – 50 г
- Оцет – 40 г
- Сіль – 1 ст.л. (не повна)
- Цукор – 2 ст.л.
- Морква 1 шт.
- Приправа «10 овочів» – 1 ч.л. (натуральні сушені овочі)
- Приправа до риби – 1 ч.л. (натуральна)
- Перець горошком – 4-5 шт
Приготування:
Скумбрію без голови та нутрощів нарізати на шматки. Цибулю нарізати кільцями, моркву колечками. На дно каструлі викласти цибулю, зверху рибу та залити маринадом вода+олія+оцет+цукор+сіль та додати улюблені спеції. Варто взяти 10 овочів та приправа до риби та перець горошком.
Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 5-6 хв, потім вимкнути та залишити в маринаді поки риба повністю не охолоне. Подавати холодною та з цибулею. Така риба виходить як маринована.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08