Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: пісні чебуреки з грибами

Чебуреки

Ароматні, хрусткі, з начинкою зі смажених грибів та цибулі — ці пісні чебуреки підкорять навіть тих, хто зазвичай не уявляє чебуреків без м’яса.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних чебуреків з грибами.

Інгредієнти:

  • Вода – 130 мл.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 4 ст. ложки.
  • Борошно – 250 г.
  • Печериці – 300 г.
  • Лук – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком.

 Приготування:

Просійте борошно гіркою на робочу поверхню. Додайте дрібку солі й олію. Воду доведіть до кипіння, потім обережно влийте її в борошно, щоб не обпектися. Починайте вимішувати ложкою, а коли трохи охолоне — руками. Сформуйте тісто у велику кулю й залиште на пів години, щоб “відпочило”.

Цибулю з грибами дрібно поріжте й обсмажте на олії до готовності. Розділіть тісто на 10 частин, кожну тонко розкачайте у формі кола. На одну половину покладіть начинку, накрийте другою половиною, краї щільно защипніть. Смажте чебуреки по 1–2 хвилини з кожного боку на сковороді, або випікайте у духовці 10 хвилин при 180°C.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору