Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: картопляний гратен Дофінуа

Картопляний гратен

Гратен Дофінуа — надзвичайно смачна страва з картоплею та вершками, популярна у Франції. Хоча традиційно він готується без сиру, за бажанням можна додати його за 20 хвилин до готовності, поклавши шар тертого сиру на верх.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт картопляного гратену Дофінуа.

Інгредієнти:

  • картопля – 700-800 г
  • вершки (підійдуть 21%) – 500 г
  • часник – 2 зубчики
  • мускатний горіх
  • сіль, свіжомелений чорний перець
  • вершкове масло (для змащення форми)
  • сир твердий – 300 г (за бажанням)

 Приготування:

Картоплю слід почистити, помити та нарізати кільцями товщиною 3 мм, але не промивати, щоб не змити крохмаль. Очищений часник дрібно порізати. Форму для запікання (20×28 см) змастити вершковим маслом, викласти перший шар картоплі, накладаючи пластинки одна на одну, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом та часником. Залити цей шар вершками, наливши їх по краях форми, щоб не змити приправи. Повторити процес для наступних двох шарів картоплі, приправивши кожен з них спеціями та заливаючи вершками. Накрити форму кришкою або фольгою та поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину. За 15-20 хвилин до готовності зняти кришку, щоб верхній шар картоплі зарум’явся. Гратен готовий! Подають гарячим, як самостійну страву або гарнір до м’яса.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору