Хто з нас не полюбляє смакувати млинцями? Найчастіше тонкі млинці подають з начинкою з кисломолочного сиру, варенням, грибами, ягодами, м’ясом чи ікрою.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт млинців на кефірі.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 3 столові ложки цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 400 мл окропу
- 400 мл кефіру
- 300 г борошна
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 4 столові ложки олії
Приготування:
Яйця з’єднуємо з цукром і сіллю, збиваємо до появи піни. Можна міксером, але можна цілком впоратися і вінчиком. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо кефір, а потім — гарячу воду. Розмішуємо і відразу ж додаємо борошно з розпушувачем. Добре перемішуємо і в кінці додаємо олію. Тепер даємо тісту постояти 20-30 хвилин, це допоможе розвинутися клійковині та млинці будуть більш еластичними і міцними. Добре розігріваємо пательню для млинців, змащуємо її олією і випікаємо наші млинці.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08