Перед тим, як фарбувати яйця до Великодня чи готувати їх просто до святкового столу, важливо правильно їх зварити, адже від цього залежить не лише зовнішній вигляд готового продукту, а й тривалість їхнього зберігання.
Ділиться Інформатор, посилаючись на сайт Gazeta.ua.
Традиційними символами Великодня є крашанки й писанки, які не лише прикрашають оселю, а й займають почесне місце на святковому столі. Щоб під час варіння яйця не тріскалися, а після легко очищалися від шкаралупи, слід дотримуватись кількох простих порад.
- Перед приготуванням яйця слід ретельно помити. А після миття бажано залишити на рушнику, але не витирати. Варто пам’ятати, що шкаралупа досить чутлива до температурних змін, особливо при фарбуванні.
- Дуже важливо, щоб перед варінням вони набули кімнатної температури — це допоможе уникнути тріщин. Однією з найпоширеніших помилок є закладання у воду яєць, щойно дістали з холодильника.
- Для варіння краще використовувати каструлю великого об’єму — тісний посуд збільшує ризик пошкодження шкаралупи.
- У воду рекомендують додати столову ложку солі — це ще один спосіб запобігти появі тріщин.
Час варіння яєць для крашанок — до 9 хвилин. Після приготування зварені яйця можна зберігати в холодильнику приблизно тиждень. Те саме стосується і пофарбованих — вони залишаються придатними до вживання щонайменше сім днів за умови зберігання у прохолодному місці.
Для фарбування варто обирати натуральні барвники — це не лише безпечніше, а й надає особливого колориту великоднім яйцям.
Раніше ми писали, що Великодні крашанки — це не тільки частина релігійної традиції, але й чудова нагода для творчості. Як би ви не фарбували яйця, головне — підходити до процесу з душею. У цій статті ви знайдете кілька оригінальних способів зробити крашанки незвичайними.
А також про писанкарку Наталію Андибур з Калуша, яка 15 років займається ремеслом писанкарства. Останні 10 років розписом писанок майстриня займається професійно і створила декілька тисяч писанок.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08