Калуш До сайту

Мити, але не втирати і правильно обрати каструлю. Розповідаємо, як зварити ідеальні яйця

Перед тим, як фарбувати яйця до Великодня чи готувати їх просто до святкового столу, важливо правильно їх зварити, адже від цього залежить не лише зовнішній вигляд готового продукту, а й тривалість їхнього зберігання.

Ділиться Інформатор, посилаючись на сайт Gazeta.ua.

Традиційними символами Великодня є крашанки й писанки, які не лише прикрашають оселю, а й займають почесне місце на святковому столі. Щоб під час варіння яйця не тріскалися, а після легко очищалися від шкаралупи, слід дотримуватись кількох простих порад.

Час варіння яєць для крашанок — до 9 хвилин. Після приготування зварені яйця можна зберігати в холодильнику приблизно тиждень. Те саме стосується і пофарбованих — вони залишаються придатними до вживання щонайменше сім днів за умови зберігання у прохолодному місці.

Для фарбування варто обирати натуральні барвники — це не лише безпечніше, а й надає особливого колориту великоднім яйцям.

Раніше ми писали, що Великодні крашанки — це не тільки частина релігійної традиції, але й чудова нагода для творчості. Як би ви не фарбували яйця, головне — підходити до процесу з душею. У цій статті ви знайдете кілька оригінальних способів зробити крашанки незвичайними.

А також про писанкарку Наталію Андибур з Калуша, яка 15 років займається ремеслом писанкарства. Останні 10 років розписом писанок майстриня займається професійно і створила декілька тисяч писанок.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08