Сирна запіканка з бананом — це ніжний десерт із кремовою текстурою, легкий, як хмаринка. Завдяки додаванню банану страва набуває приємного аромату та особливої м’якості. Така запіканка ідеально підходить для сніданку, перекусу чи навіть святкового столу — особливо сподобається дітям і поціновувачам м’яких сирних десертів.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт сирної запіканки з бананом.
Інгредієнти:
-
500 г сиру 5–9% жирності
-
4 яйця
-
100 г (4 ст. л.) сметани 15–20% жирності
-
150 г цукру
-
10 г (1 пакетик) ванільного цукру
-
60 г (2 ст. л. з великою гіркою) пшеничного борошна
-
50–75 г родзинок
-
25 г вершкового масла (для змащування форми)
-
1–2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням)
-
½ ч. л. солі
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C у режимі «конвекція», або верхнього й нижнього нагріву. Сир покладіть у глибоку посудину й перебийте блендером до однорідності. Відокремте яєчні жовтки від білків. Жовтки додайте до сиру, білки залиште в окремій мисці.
До сирної маси додайте половину цукру (75 г), ванільний цукор, сметану та родзинки. Перемішайте. Потім додайте борошно та ще раз ретельно перемішайте лопаткою.
Окремо збийте білки з рештою цукру (75 г) і дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно вмішайте білки в сирну суміш, намагаючись зберегти їхню повітряну структуру.
Форму для запікання (керамічну або металеву) змастіть вершковим маслом. Влийте сирну масу, розрівняйте верх. Запікайте в духовці 45–55 хвилин до рум’яної скоринки.
Готову запіканку охолодіть у формі. За бажанням, перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08