Скумбрія – це риба, яку часто їдять у копченому вигляді, але нічим не гірше виходить запеченою в духовці. Соковита і ароматна, запечена на овочевій подушці, вона стане чудовим варіантом для смачного і швидкого обіду або вечері.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт запеченої скумбрії з овочами та зеленню.
Інгредієнти:
-
2 скумбрії
-
сіль до смаку
-
1 цибуля
-
1 морква
-
5-6 гілочок петрушки
-
5-6 зуб. часнику
-
2 ст. л. олії
Приготування:
Для запікання найкраще підходить свіжа або добре заморожена скумбрія без пошкоджень і сторонніх запахів. Якщо риба заморожена, розморожуйте її повільно, краще в холодильнику протягом ночі. Почистьте рибу від нутрощів і чорної плівки всередині – це важливо, щоб уникнути гіркоти. Потім промийте рибу і добре просушіть паперовими рушниками. Можна зробити кілька надрізів на шкірці, щоб спеції краще проникли в рибу.
Для покращення смаку скумбрії, можна запікати її з цибулею, яка створює м’яку та ароматну подушку. До цього рецепту додаються морква та фарширована риба зеленню і часником. Якщо маєте більше часу, скумбрію можна замаринувати. Для аромату використовуйте часник, розмарин або чебрець. Гірчиця, соєвий соус і мед допоможуть створити карамельну скоринку, а паприка, коріандр і гострий перець додадуть страві пікантності.
Розморозьте скумбрії, вийміть нутрощі і зябри, промийте рибу, відріжте плавці і посоліть до смаку. Цибулю та моркву почистьте і поріжте кружальцями. Викладіть овочі на деко, застелене пергаментом, чергуючи цибулю та моркву в два ряди. Зверху викладіть скумбрії.
Усередину риби покладіть по 2-3 гілочки петрушки та 2-3 зубці часнику. Зверху полийте скумбрію олією. Випікайте рибу в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин. Перед подачею збризніть скумбрію лимонним соком. Насолоджуйтеся!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08