Рибна печеня з хеком і овочами — це швидкий та смачний спосіб приготувати смачну страву на кожен день. Легкий томатний соус додає неперевершеного аромату, а поєднання риби з овочами робить страву ситною та корисною.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт тушкованого хека з овочами і томатним соусом.
Інгредієнти:
- 500 г філе хека
- 3-4 картоплини (в залежності від розміру)
- 1 цибуля
- 1 морква
- 240 г томатної заправки
- 50 г вершкового масла
- 250 мл води (або рибного бульйону)
- сіль та перець до смаку
Приготування:
Якщо у вас заморожений хек, тоді заздалегідь перекладіть рибу з морозильної камери у холодильник. Найкраще зробити це ще звечора. Та якщо часу у вас обмаль, викладіть філе хека у герметичний пакет, покладіть в миску та залийте холодною водою. Періодично замінюйте воду в мисці на більш холодну, таким чином воно розморозиться дуже швидко.
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачної печені з рибою. Якщо використовуєте заморожену рибу, заздалегідь її розморозьте. Очистьте цибулину та наріжте дрібним кубиком. Морквину також очистьте і наріжте напівкільцями. Філе хека наріжте великими поперечними шматочками.
Картоплю очистьте та наріжте середнім кубиком. Нам знадобиться 3-4 картоплини, в залежності від розміру.
У каструлю з тефлоновим покриттям викладіть вершкове масло, розтопіть та додайте спочатку рибу. Підсмажте 2 хвилини. Додайте цибулю. Обсмажте до прозорості, приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
Додайте у каструлю до риби та цибулі моркву. Перемішайте та смажте ще кілька хвилин.
Додайте у каструлю нарізану картоплю та влийте воду або рибний бульйон. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин після закипання, до готовності картоплі.
Покладіть у каструлю томатну заправку. Перемішайте, скуштуйте та додайте за потреби сіль та перець. Тушкуйте все разом на повільному вогні ще 15 хвилин.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08