Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: тушкований хек з овочами і томатним соусом

Хек

Рибна печеня з хеком і овочами — це швидкий та смачний спосіб приготувати смачну страву на кожен день. Легкий томатний соус додає неперевершеного аромату, а поєднання риби з овочами робить страву ситною та корисною.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт тушкованого хека з овочами і томатним соусом.

Інгредієнти:

  • 500 г філе хека
  • 3-4 картоплини (в залежності від розміру)
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 240 г томатної заправки
  • 50 г вершкового масла
  • 250 мл води (або рибного бульйону)
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

Якщо у вас заморожений хек, тоді заздалегідь перекладіть рибу з морозильної камери у холодильник. Найкраще зробити це ще звечора. Та якщо часу у вас обмаль, викладіть філе хека у герметичний пакет, покладіть в миску та залийте холодною водою. Періодично замінюйте воду в мисці на більш холодну, таким чином воно розморозиться дуже швидко.

Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачної печені з рибою. Якщо використовуєте заморожену рибу, заздалегідь її розморозьте. Очистьте цибулину та наріжте дрібним кубиком. Морквину також очистьте і наріжте напівкільцями. Філе хека наріжте великими поперечними шматочками.

Картоплю очистьте та наріжте середнім кубиком. Нам знадобиться 3-4 картоплини, в залежності від розміру.

У каструлю з тефлоновим покриттям викладіть вершкове масло, розтопіть та додайте спочатку рибу. Підсмажте 2 хвилини. Додайте цибулю. Обсмажте до прозорості, приблизно 5 хвилин на середньому вогні.

Додайте у каструлю до риби та цибулі моркву. Перемішайте та смажте ще кілька хвилин.

Додайте у каструлю нарізану картоплю та влийте воду або рибний бульйон. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин після закипання, до готовності картоплі.

Покладіть у каструлю томатну заправку. Перемішайте, скуштуйте та додайте за потреби сіль та перець. Тушкуйте все разом на повільному вогні ще 15 хвилин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору