Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: запечені спаржеві рулетики з шинкою та сиром

Прийшли вихідні – це ще одна можливість приготувати смачні весняні страви. 

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт запечених спаржевих рулетиків з шинкою та сиром.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої спаржі
  • 100 г тонко нарізаної шинки
  • 100 г твердого сиру (наприклад, пармезан, чеддер)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

Приготування:

Спаржу промити, відламати тверді кінчики. За бажанням можна злегка відварити спаржу у киплячій підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, щоб вона стала ніжнішою, а потім відразу ж перекласти в крижану воду, щоб зупинити процес приготування. Обсушити.

Кожну спаржу обгорнути скибочкою шинки. Далі слід викласти рулетики у форму для запікання, змащену оливковою олією. Зверху посипаємо тертим сиром.

Запікати потрібно в розігрітій до 180°C духовці протягом 10-15 хвилин, доки сир не розплавиться та злегка не підрум’яниться. Подавати гарячими.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору