Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: смажені пиріжки з квасолею та маком

Пиріжки з квасолею та маком

Смажені пиріжки  — це смачне поєднання традиційних інгредієнтів з оригінальним смаком. Квасоля в начинці надає м’якість та ситність, а мак додає неповторний аромат. Така страва чудово відображає атмосферу домашньої кухні.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт смажених пиріжків з квасолею та маком.

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 400 г борошна
  • 1 ч. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • ½ ч. л. соди
  • 1 ст. л. олії
  • 220 мл сироватки
  • 100 мл олії для смаження
Для начинки:
  • 1 банка квасолі
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. маку

Приготування:

Для тіста змішайте борошно, цукор, сіль, соду, олію та теплу сироватку. Замісіть тісто та залиште його на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відпочило.

Для начинки процідіть консервовану квасолю, додайте цукор і мак, перемішайте. Якщо хочете, можна злегка потовкти начинку для більш однорідної консистенції.

Тісто розділіть на кульки, кожну розкачайте і додайте начинку. Сформуйте пиріжки у вигляді овалу.

Обсмажте пиріжки на олії до золотистої скоринки з обох боків.

Викладіть пиріжки на деко з пергаментом і допечіть у духовці при 180 градусах протягом 7-10 хвилин до готовності.

Тісто для пиріжків можна готувати різними способами, але варіант на сироватці робить його особливо ніжним і пухким. Сироватка завдяки своїм природним кислотам взаємодіє з содою, створюючи в тісті повітряні бульбашки, що допомагає пиріжкам залишатися м’якими надовго. Легка кислинка сироватки додає смаку глибини, особливо в поєднанні з солодкою начинкою. Та й скоринка у таких пиріжків виходить гарно рум’яною.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору