Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт смажених пиріжків з квасолею та маком.
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 1 ч. л. цукру
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. соди
- 1 ст. л. олії
- 220 мл сироватки
- 100 мл олії для смаження
- 1 банка квасолі
- 1-2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. маку
Приготування:
Для тіста змішайте борошно, цукор, сіль, соду, олію та теплу сироватку. Замісіть тісто та залиште його на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відпочило.
Для начинки процідіть консервовану квасолю, додайте цукор і мак, перемішайте. Якщо хочете, можна злегка потовкти начинку для більш однорідної консистенції.
Тісто розділіть на кульки, кожну розкачайте і додайте начинку. Сформуйте пиріжки у вигляді овалу.
Обсмажте пиріжки на олії до золотистої скоринки з обох боків.
Викладіть пиріжки на деко з пергаментом і допечіть у духовці при 180 градусах протягом 7-10 хвилин до готовності.
Тісто для пиріжків можна готувати різними способами, але варіант на сироватці робить його особливо ніжним і пухким. Сироватка завдяки своїм природним кислотам взаємодіє з содою, створюючи в тісті повітряні бульбашки, що допомагає пиріжкам залишатися м’якими надовго. Легка кислинка сироватки додає смаку глибини, особливо в поєднанні з солодкою начинкою. Та й скоринка у таких пиріжків виходить гарно рум’яною.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08