Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: запечена картопля з соусом карбонара

Картопля Карбонара

Картопля — універсальний продукт, який добре поєднується з м’ясом та вершковими соусами. Один із цікавих варіантів — запекти її під соусом карбонара. Така страва підійде як для буденного обіду, так і для святкового столу.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт запеченої картоплі з соусом карбонара.

Інгредієнти:

  • 6 великих картоплин
  • 300 г курячого філе
  • 1 ст. л. олії
  • 10 г масла
  • 1 зуб. часнику
  • 120 мл вершків жирністю 33%
  • 1 жовток
  • сіль до смаку
  • чорний мелений перець до смаку
  • 25 г пармезану (для соусу)
  • 25 г пармезану (для картоплі)
  • петрушка для подачі

Приготування:

Відваріть у підсоленій воді 6 великих картоплин в мундирі. Картопля має бути майже готовою, тож варити треба приблизно 60 хвилин.

Поріжте кубиком 300 г варено-копченого курячого філе.

На розігріту пательню додайте 1 ст. л. олії, 10 г масла та 1 дрібно нарізаний зубчик часнику, обсмажте 1 хвилину. Далі додайте варено-копчене філе та смажте мʼясо протягом 3–4 хвилин.

Окремо змішайте 120 мл вершків та 1 жовток, додайте сіль, чорний перець до смаку та 25 г тертого пармезану.

Влийте суміш до варено-копченого філе, перемішайте та тушкуйте 1 хвилину, постійно помішуючи.

З вареної картоплі обережно дістаньте середину, зрізавши невеличкий край з кожної картоплини.

Заповніть картоплю соусом карбонара. Зверху посипте 25 г тертого пармезану.

Запечіть картоплю у духовці 2–3 хвилини на режимі гриль при температурі 180–200°C або в мікрохвильовці. При подачі притрусіть дрібно нарізаною петрушкою. Нехай смакує!

Поради: у цій страві важливо не переварити картоплю — вона має залишатися достатньо щільною, щоб не розпадатися під час запікання. Після варіння картоплю можна трохи підсушити в духовці (близько 5 хвилин при 150°C), тоді скоринка стане приємнішою на дотик і на смак. Вершки з жовтком не варто перегрівати: якщо температура буде надто високою, жовток може згорнутись. Якщо ви вперше готуєте подібний соус, краще зняти пательню з вогню перед його додаванням. А щоб отримати ще ніжнішу, більш кремову текстуру, до вершків можна додати чайну ложку крохмалю.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору