Картопля — універсальний продукт, який добре поєднується з м’ясом та вершковими соусами. Один із цікавих варіантів — запекти її під соусом карбонара. Така страва підійде як для буденного обіду, так і для святкового столу.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт запеченої картоплі з соусом карбонара.
Інгредієнти:
- 6 великих картоплин
- 300 г курячого філе
- 1 ст. л. олії
- 10 г масла
- 1 зуб. часнику
- 120 мл вершків жирністю 33%
- 1 жовток
- сіль до смаку
- чорний мелений перець до смаку
- 25 г пармезану (для соусу)
- 25 г пармезану (для картоплі)
- петрушка для подачі
Приготування:
Відваріть у підсоленій воді 6 великих картоплин в мундирі. Картопля має бути майже готовою, тож варити треба приблизно 60 хвилин.
Поріжте кубиком 300 г варено-копченого курячого філе.
На розігріту пательню додайте 1 ст. л. олії, 10 г масла та 1 дрібно нарізаний зубчик часнику, обсмажте 1 хвилину. Далі додайте варено-копчене філе та смажте мʼясо протягом 3–4 хвилин.
Окремо змішайте 120 мл вершків та 1 жовток, додайте сіль, чорний перець до смаку та 25 г тертого пармезану.
Влийте суміш до варено-копченого філе, перемішайте та тушкуйте 1 хвилину, постійно помішуючи.
З вареної картоплі обережно дістаньте середину, зрізавши невеличкий край з кожної картоплини.
Заповніть картоплю соусом карбонара. Зверху посипте 25 г тертого пармезану.
Запечіть картоплю у духовці 2–3 хвилини на режимі гриль при температурі 180–200°C або в мікрохвильовці. При подачі притрусіть дрібно нарізаною петрушкою. Нехай смакує!
Поради: у цій страві важливо не переварити картоплю — вона має залишатися достатньо щільною, щоб не розпадатися під час запікання. Після варіння картоплю можна трохи підсушити в духовці (близько 5 хвилин при 150°C), тоді скоринка стане приємнішою на дотик і на смак. Вершки з жовтком не варто перегрівати: якщо температура буде надто високою, жовток може згорнутись. Якщо ви вперше готуєте подібний соус, краще зняти пательню з вогню перед його додаванням. А щоб отримати ще ніжнішу, більш кремову текстуру, до вершків можна додати чайну ложку крохмалю.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08