Китайські пельмені цзяоцзи — це не просто страва, а частина традицій і сімейного тепла. Їх готують на свята, коли родина збирається разом. Вони більші за звичні нам пельмені, але готуються легко і швидко.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт китайських пельменів.
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 4 ст. л. олії
- 150 мл води
- 30 г борошна для підпилу
- 150 г свинини
- 150 г яловичини
- ½ пучка зеленої цибулі
- 1 яйце
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 2 зуб. часнику
- 2 см кореня імбиру
Приготування:
Класична складка-напівмісяць. Покладіть ложку начинки в центр кружечка тіста. Складіть його навпіл, щоб вийшов півмісяць. Зліпіть центр, а потім зробіть по 2–3 маленькі складочки з кожного боку, притискаючи краї. Має вийти акуратна “посмішка” з хвилястим краєм.
Просте з’єднання країв. Якщо складки не хочеться робити, начинку покладіть в центр тіста. Далі просто складіть навпіл і щільно притисніть край пальцями або виделкою. Такі пельмені зручно смажити або варити.
Кругла троянда. Часто використовують для святкової подачі. Візьміть 2–3 кружечки тіста, викладіть їх нахлистом. Покладіть начинку в центр і скрутіть все у рулетик. Защипніть нижню частину — і отримаєте квітку.
В глибокій мисці змішайте 300 г борошна, 4 ст. л. олії, 150 мл води.
Замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку та дайте відпочити 15 хвилин.
Для начинки перекрутіть через мʼясорубку 150 г свинини та 150 г яловичини.
Додайте до фаршу асорті ½ пучка рубленої зеленої цибулі, 1 яйце, 1 ч. л. соєвого соусу, 2 зуб. часнику, вичавленого через прес, 2 см кореня імбиру, натертого на дрібну тертку.
Розкачайте тісто на підпиленому столі (на підпил може піти до 30 г борошна) у пласт товщиною до 10–12 мм. Виріжте кружальця діаметром 7–8 см.
На кожен коржик додайте приблизно по 0,5–1 ст. л. фаршу. Заліпіть тісто човником, як описано вище.
Варіть пельмені у підсоленій воді протягом 3–5 хвилин з моменту закипання. Подавайте з соєвим соусом.
Поради: зволожуйте краї тіста водою перед ліпленням — так вони краще склеяться. Не кладіть забагато начинки, інакше пельмені можуть розпастися при варінні або смаженні. Використовуйте борошно, щоб пельмені не злипалися під час очікування варіння. Також їх можна заморозити на дощечці, а потім перекласти у зручний пакет або контейнер для зберігання.
Нехай смакує!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08