Пляцок з варенням, торт чи бісквіт — як не називай, смакує завжди чудово. Пухке тісто з смородиновим джемом — що може бути смачніше? Головне — дати основі відпочити перед збиранням десерту.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт пляцка на кефірі та з варенням.
Інгредієнти:
- 100 г смородинового варення
- 250 мл кефіру
- 3 яйця
- 50 г цукру
- 2 ст. л. какао
- 50 мл олії
- 320 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 300 г смородинового варення
- цукрова пудра для подачі
Приготування:
Змішайте 100 г смородинового варення та 250 мл кефіру. Окремо збийте 3 яйця з 50 г цукру. Обʼєднайте інгредієнти.
Далі додайте до маси 2 ст. л. какао, 50 мл олії, 320 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Вимішайте тісто, щоб у ньому не було грудочок.
Застеліть розʼємну квадратну форму розміром 20*20 см пергаментом. Вилийте тісто у форму та відправте в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.
Після випікання дайте бісквіту охолонути, розріжте його на 2 рівних частини.
Змастіть нижній бісквіт 300 г смородинового варення та накрийте верхнім бісквітом. Перед подачею присипте пляцок цукровою пудрою.
Поради: якщо верх бісквіта вийде дуже опуклий, просто зріжте його ножем перед складанням. Для зручності збирання можна охолодити бісквіт у холодильнику 1-2 години — так він стане щільнішим. Щоб варення не витікало, за бажанням можете залишити 1-1,5 см від краю не змащеними. Між шарами можна додати шар злегка збитих вершків або крем-сиру, щоб пляцок став ніжнішим.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08