Уявіть сніданок: не бутерброд, а розкішний пиріг з пісочного тіста, грибною начинкою та молочно-яєчною заливкою. Легко готується і смакує не лише гарячим, але й холодним.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт кіша з грибами.
Інгредієнти:
- 330 г борошна
- 180 г холодного масла
- 2 яйця
- ½ ч. л. солі
- 500-600 г печериць
- 2 ст. л. олії
- 120 г твердої моцарели (або сулугуні)
- 1 цибулина
- сіль та перець до смаку
- 50 мл молока
- 2 яйця
- ½ пучка петрушки
Приготування:
У велику миску додайте 330 г борошна, ½ ч. л. солі, 2 яйця та натріть 180 г холодного масла. Замісіть тісто, повинна вийти пластична маса, що не липне до рук. Сформуйте кулю, загорніть у плівку та охолодіть 15 хв.
Для начинки наріжте 500-600 г печериць слайсами та цибулю дрібними кубиками. Обсмажте цибулю на олії 3-4 хв, додайте гриби та готуйте ще 5-7 хв. Посоліть і поперчіть за смаком.
Розкачайте тісто між пергаментами в пласт 5 мм. Викладіть його у змащену форму, обріжте надлишки та зробіть проколи виделкою. Застеліть пергаментом і накрийте квасолею для пресу. Випікайте 15 хв при 180 градусах.
Для заливки збийте 2 яйця, 50 мл молока, ½ пучка петрушки, додайте гриби з цибулею та половину сиру. Перемішайте.
Дістаньте основу з духовки, приберіть пергамент з квасолею, викладіть начинку та присипте залишками сиру. Запікайте ще 35-40 хв при 180 градусах.
Поради: кіш може мати різні начинки, не обмежуйтеся грибами та цибулею. Вибір інгредієнтів може варіюватися від бекону (Кіш Лорен) до курячого філе, шпинату, лосося або тофу.
Форма: для приготування кіш підійде металева форма діаметром 24-28 см.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08