Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: морквяні оладки

Морквяні оладки

Пишні та ніжні оладки — ідеальний спосіб задовольнити бажання чогось солоденького та створити атмосферу затишку. Щоб додати нових барв, спробуйте доповнити класичний рецепт морквяним пюре та прянощами. Це не лише смачно, але й чудовий спосіб “продати” овочі малечі.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт морквяних оладків.

Інгредієнти:

  • 340 г моркви (або 200 г вже вареної та протертої)
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. харчової соди
  • дрібка солі
  • ½ ч. л. ванільного цукру
  • 150 мл кефіру
  • 170 г пшеничного борошна
  • 1 ст. л. м’якого масла
  • ½ ч. л. меленої кориці
  • ¼ ч. л. меленого імбиру
  • ¼ ч. л. меленого мускатного горіха (за бажанням)
  • ¼ ч. л. меленої гвоздики (за бажанням)
  • ¼ ч. л. меленого кардамону (за бажанням)
  • 100-125 мл олії для смаження

Приготування:

Почистьте 340 г моркви, наріжте її великими шматочками та відваріть в невеликій кількості води до повної готовності (приблизно 30-40 хв). Ретельно процідіть моркву, викладіть її на паперовий рушник і обсушіть від вологи. Подрібніть моркву в блендері або кухонному комбайні, а потім протріть через сито, щоб уникнути грудочок. Охолодіть пюре до кімнатної температури.

У великій мисці змішайте 2 яйця, 2 ст. л. цукру, ½ ч. л. харчової соди та дрібку солі. Додайте 150 мл кефіру та ½ ч. л. ванільного цукру, перемішайте до однорідності. Додайте 170 г борошна, ½ ч. л. меленої кориці, ¼ ч. л. меленого імбиру та інші спеції за бажанням. Повільно додайте борошно до вологих інгредієнтів, ретельно перемішуючи.

Злийте рідину з морквяного пюре та додайте його до тіста, перемішайте. Додайте 1 ст. л. розм’якшеного масла. Тісто має бути густим, як сметана. Якщо воно дуже густе, додайте 2-3 ст. л. кефіру. Дайте тісту відпочити 10 хв.

Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. олії. Викладайте тісто ложкою, формуючи оладки, і смажте їх по 2 хв з кожного боку до рум’яності. Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Продовжуйте смажити оладки, додаючи олію за потребою. Подавайте страву гарячою з топінгами за бажанням: сметаною, варенням, медом або іншими улюбленими добавками.

Поради: щоб оладки вийшли пишними, бажано, щоб усі інгредієнти були однакової, кімнатної температури. Тож радимо заздалегідь вибрати яйця та кефір з холодильника, аби вони трохи нагрілися. Кефір можна замінити несолодким питним йогуртом. Спеції. Залежно від своїх уподобань, ви можете використати усі спеції, так і обмежитися лише корицею для більш нейтрального класичного смаку. Оладки найкраще смакують свіжими, але ви можете зберігати їх у холодильнику в герметичному контейнері або зіп-пакеті 2-3 дні. Перед подачею просто розігрійте страву в мікрохвильовці та доповніть топінгами на свій вибір.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору