Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: мармурове печиво з какао

Мармурове печиво з какао

Мармурове печиво виглядає складно, але насправді готується дуже швидко та просто. Його оригінальний вигляд і святковий вигляд додадуть настрою на будь-якому столі. Готуйте без страху та збільшуйте кількість інгредієнтів для більшої порції.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт мармурового печива з какао.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 мл олії
  • 150 г борошна
  • 30 г какао
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • цукрова пудра

Приготування:

Збийте 2 яйця та 100 г цукру вінчиком до пишної маси. Можна використати блендер. Додайте 50 мл олії та збивайте ще 1 хвилину. Додайте 150 г борошна, 30 г какао, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі. Вимішайте тісто та відправте його у холодильник хоча б на 30-40 хвилин.

Сформуйте з тіста кульки по 20-25 г кожна та обваляйте у цукровій пудрі. Точну кількість не кажемо, головне, щоб кожна кулька була повністю у пудрі.

Викладіть заготовки на деко з пергаментом на відстані один від одного та випікайте протягом 15 хвилин при 180 градусах.

Перед подачею дайте печиву остигнути.

Поради: збивайте яйця кімнатної температури — так структура тіста буде більш пишною, а саме печиво вийде ніжнішим. Замість какао можете спробувати дати кероб. Раптом будете експериментувати, розкажіть, яким печиво вийшло у результаті. Тісто для печива можна покласти в холодильник або навіть морозильну камеру. За 30 хвилин воно не встигне замерзнути, але його текстура стане ідеальною для формування кульок.

Нехай смакує!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору