Мармурове печиво виглядає складно, але насправді готується дуже швидко та просто. Його оригінальний вигляд і святковий вигляд додадуть настрою на будь-якому столі. Готуйте без страху та збільшуйте кількість інгредієнтів для більшої порції.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт мармурового печива з какао.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 50 мл олії
- 150 г борошна
- 30 г какао
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- цукрова пудра
Приготування:
Збийте 2 яйця та 100 г цукру вінчиком до пишної маси. Можна використати блендер. Додайте 50 мл олії та збивайте ще 1 хвилину. Додайте 150 г борошна, 30 г какао, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі. Вимішайте тісто та відправте його у холодильник хоча б на 30-40 хвилин.
Сформуйте з тіста кульки по 20-25 г кожна та обваляйте у цукровій пудрі. Точну кількість не кажемо, головне, щоб кожна кулька була повністю у пудрі.
Викладіть заготовки на деко з пергаментом на відстані один від одного та випікайте протягом 15 хвилин при 180 градусах.
Перед подачею дайте печиву остигнути.
Поради: збивайте яйця кімнатної температури — так структура тіста буде більш пишною, а саме печиво вийде ніжнішим. Замість какао можете спробувати дати кероб. Раптом будете експериментувати, розкажіть, яким печиво вийшло у результаті. Тісто для печива можна покласти в холодильник або навіть морозильну камеру. За 30 хвилин воно не встигне замерзнути, але його текстура стане ідеальною для формування кульок.
Нехай смакує!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08