Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: салат з квасолі

салат з квасолі

Якщо шукаєте простий і корисний рецепт з квасолі, цей салат стане ідеальним вибором. Він поєднує свіжі овочі, ароматні трави і легку оливкову заправку, що робить страву не тільки смачною, але й поживною.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт салату з квасолі.

Інгредієнти:

  • 1 огірок
  • 1 солодкий перець
  • 1 банка консервованої квасолі
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • дрібка орегано
  • сіль до смаку

Приготування:

Щоб урізноманітнити салат, можна додати авокадо — воно зробить страву ніжнішою та поживнішою. Добре поєднується також тонко нарізана червона цибуля, трохи лимонного соку, оливки, запечений перець або щіпка сухих трав — орегано, базиліку чи меленого чилі. Якщо використовуєте суху квасолю, її слід попередньо замочити на кілька годин або на ніч, а потім зварити.

Заправку можна обрати на смак: класичну з оливкової олії, легку на основі йогурту з гірчицею та лимонним соком, солодкувату з бальзамічного оцту та меду чи більш насичену — з тахіни, часнику та лимону. А ще добре смакує м’яка заправка з розім’ятого авокадо з лимоном.

Поріжте огірок і солодкий перець середнім кубиком. Злийте рідину з банки консервованої квасолі та додайте квасолю до овочів у мисці. Подрібніть пучок петрушки і також додайте до салату. Заправте все оливковою олією, додайте дрібку орегано і посоліть за смаком.

Нехай смакує!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору