Якщо шукаєте простий і корисний рецепт з квасолі, цей салат стане ідеальним вибором. Він поєднує свіжі овочі, ароматні трави і легку оливкову заправку, що робить страву не тільки смачною, але й поживною.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт салату з квасолі.
Інгредієнти:
- 1 огірок
- 1 солодкий перець
- 1 банка консервованої квасолі
- 1 пучок петрушки
- 2 ст. л. оливкової олії
- дрібка орегано
- сіль до смаку
Приготування:
Щоб урізноманітнити салат, можна додати авокадо — воно зробить страву ніжнішою та поживнішою. Добре поєднується також тонко нарізана червона цибуля, трохи лимонного соку, оливки, запечений перець або щіпка сухих трав — орегано, базиліку чи меленого чилі. Якщо використовуєте суху квасолю, її слід попередньо замочити на кілька годин або на ніч, а потім зварити.
Заправку можна обрати на смак: класичну з оливкової олії, легку на основі йогурту з гірчицею та лимонним соком, солодкувату з бальзамічного оцту та меду чи більш насичену — з тахіни, часнику та лимону. А ще добре смакує м’яка заправка з розім’ятого авокадо з лимоном.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08