Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: тушкована молода картопля з м’ясом

Тушкована молода картопля з м'ясом

Коли настає сезон молодої картоплі, це ідеальний час, щоб приготувати смачну і ситну страву, яка поєднує ніжність овоча з ароматом м’яса та цибулі. Простий і водночас поживний рецепт допоможе швидко і без зайвих клопотів накрити на вечерю всю родину, використовуючи лише одну каструлю.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт тушкованої молодої картоплі з м’ясом.

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 1 цибулина
  • 200 г свинини
  • сіль та перець до смаку
  • 300 мл води
  • 3 гілочки кропу для подачі
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ч. л. солодкої паприки

Приготування:

Картоплю помийте та очистіть, наріжте свинину кубиками, а цибулю – півкільцями. Обсмажте м’ясо на розігрітій олії до рум’яної скоринки, посоліть і поперчіть. Додайте до м’яса цибулю і смажте разом ще 5 хвилин.

Потім перекладіть м’ясо з цибулею в каструлю з товстим дном, додайте картоплю, воду, сіль і паприку.

Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 40-60 хвилин до готовності картоплі. Перед подачею посипте кропом.

Якщо шкірка на молодій картоплі дуже тонка, її можна не знімати, а лише ретельно вимити щіткою — вона містить багато корисних речовин і не вплине на смак чи текстуру. Для м’яса підійде задня частина туші, ошийок або лопатка, особливо якщо любите шматочки з прошарками жиру.

Щоб зробити страву ще смачнішою, замініть воду на м’ясний або овочевий бульйон, а наприкінці додайте шматочок вершкового масла.

Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору