Хешбраун — традиційна страва північноамериканської кухні, яку найчастіше подають на сніданок. Готується він із натертої картоплі, іноді з додаванням спецій або цибулі. У США його часто подають із яйцями чи ковбасками, а в Україні цю страву можна знайти у фастфудах. Проте домашній хешбраун — смачніший, корисніший і точно вартий того, щоб приготувати самому.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт американського деруна — хешбрауна.
Інгредієнти:
- 2 картоплини (приблизно 550 г)
- 2 ст.л. олії
- 60 г вершкового масла
- ⅔ ч.л. солі
- ½ ч.л. перцю
Приготування:
Хешбраун — одна з улюблених сніданкових страв у США, яка має довгу історію. Вперше його почали готувати в Нью-Йорку ще у 1890-х роках. Спочатку картоплю просто натирали і смажили без формування. Такий варіант і досі існує, хоча згодом стали популярними й хешбрауни у вигляді схожих на оладки коржів. Іноді до них додають рис чи інші інгредієнти, хоча класика — це лише картопля.
На перший погляд, хешбраун чимось нагадує наші деруни, але є суттєві відмінності. Найчастіше його подають як один великий картопляний млинець. Його смажать на суміші рослинної олії та вершкового масла. При цьому не використовують ні борошна, ні яєць. Справжній хешбраун — це про максимум хрумкої скоринки та мінімум інгредієнтів.
Для приготування хешбрауна в класичному форматі — на всю сковорідку — потрібно дотримуватись кількох нюансів. Наприклад, спеції додають не в картопляну масу, а зверху під час смаження — спочатку на один бік, потім на інший. Щоб перевернути великий хешбраун і не зламати його, краще скористатися тарілкою. Ідеальною для приготування буде чавунна сковорідка — вона забезпечить хрумку золотисту скоринку. Антипригарну краще не використовувати: потрібної текстури не буде.
Очистьте дві картоплини та натріть їх на великій тертці. Перекладіть картоплю в сито або марлю й ретельно відіжміть, щоб прибрати зайву вологу.
На розігріту сковорідку налийте столову ложку олії та покладіть 30 грамів вершкового масла. Коли масло повністю розтане, рівномірно викладіть картоплю по всій поверхні пательні.
Приправте верх картоплі третиною чайної ложки солі та чвертю чайної ложки чорного перцю. Смажте приблизно 7 хвилин на вогні трохи вище середнього до появи рум’яної скоринки.
Накрийте сковорідку тарілкою та обережно переверніть хешбраун на неї. На сковорідку викладіть ще 30 г масла й 1 ст.л. олії, після чого поверніть хешбраун на пательню іншим боком.
Знову приправте верх страви третиною чайної ложки солі й чвертю ложки перцю. Смажте ще 7 хвилин — і подавайте гарячим.
Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08