З кабачків можна приготувати безліч смачних і поживних страв: тушковані кабачки, кабачковий рулет, кабачкові оладки. Кабачкове рагу варто також приготувати тим, хто любить смакувати ніжними та смачними стравами.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт рагу із кабачків.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Помідори – 6 шт.
- Спеції: сіль, мелений перець, хмелі-сунелі – за смаком
- Лавровий лист
- Зелень
Для заливки:
- Сметана – 200 г
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 1 ст.л.
Приготування:
Молоді, невеликі кабачки помити, порізати півкільцями і обсмажити з двох сторін на сухій сковорідці до румʼянцю. На іншій сковорідці розтопити масло, викласти дрібно порізану цибулю і обсмажити кілька хвилин. Додати порізані: моркву півкільцями, перчину кубиком, часник дрібно. Смажити помішуючи 5 хв. Викласти порізані кубиком помідори, посмажені кабачки, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні, час від часу помішуючи, 10 хв.
Додати спеції, лавровий лист, перемішати. Тушкувати разом кілька хвилин.
До сметани додати молоко, борошно, добре перемішати і залити цією сумішшю овочі. Тушкувати разом, час від часу помішуючи, 10-15 хв. Додати дрібно посічену зелень, перемішати і через кілька хвилин вимкнути.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08