Інформатор Калуш


ЖИТТЯ

Смачна весна з Інформатором: холодний борщ

Холодний борщ

З наближенням тепла хочеться легких та освіжаючих страв. Холодний зелений борщ на білому квасі — традиційна страва Харківщини, що ідеально підходить для спекотної погоди і не потребує плити. Саме час спробувати цей простий і корисний рецепт.

Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт холодного борщу.

Інгредієнти:

  • 50 г щавлю
  • 200 г огірків
  • 70 г сметани
  • 500 мл білого квасу
  • 1 ч. л. солі
  • дрібка чорного меленого перцю
  • 2-4 гілочки свіжого кропу для декору (за бажанням)

Приготування:

Зазвичай холодний борщ або холодник готують із додаванням бурякового відвару, хлібної закваски, часто варених яєць та дрібно нашаткованої зелені. Проте в цьому рецепті використані лише чотири інгредієнти: білий квас, огірки, трішки сметани та щавель. Сіль і перець регулюйте за смаком, а жирність сметани не має суттєвого значення. Борщ подають охолодженим.

Щоб відчути справжній смак автентичного рецепту, варто точно дотримуватись усіх кроків приготування. Водночас за бажанням страву можна доповнити шматочками варених вкруту яєць, кубиками попередньо відвареної у мундирі і охолодженої картоплі, свіжою петрушкою або зеленою цибулею.

Овочі та зелень ретельно промийте і просушіть. Наріжте 200 г огірків кубиками, не зрізаючи шкірку. Жорсткі хвостики щавлю обріжте і наріжте його довільними шматочками.

У миску або невелику каструлю викладіть 70 г сметани, додайте нарізані огірки і перемішайте.

Додайте туди 500 мл білого квасу, 1 чайну ложку солі та дрібку чорного перцю.

У тарілки викладіть нарізаний щавель і залийте його холодним борщем. За бажанням прикрасьте страву 1–2 гілочками кропу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору