Коли немає часу готувати щось складне, завжди виручають консерви. За кілька хвилин можна приготувати смачний і ситний салат з квасолі та тунця. Він чудово смакує як самостійна страва або як доповнення до гарніру.
Щоб урізноманітнити весняне меню, Інформатор зібрав добірку цікавих страв. Сьогодні пропонуємо рецепт салату з квасолі та тунця.
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої квасолі
- 1 солодкий перець
- 1 банка тунця у власному сокові
- 2 ст. л. олії
Приготування:
Салати з квасолею зазвичай дуже ситні, але їх легко зробити ще цікавішими. Спробуйте додати до салату трохи авокадо, фету або м’який козячий сир — ці інгредієнти чудово пасують до тунця і додають страві виразності. Якщо ж поєднання риби та бобових не для вас, варто звернути увагу на інші варіанти салатів з тунцем. Експериментуйте — і точно знайдете улюблений рецепт.
Для заправки підійде тунець у власному соку — якщо оберете варіант в олії, тоді можна обійтися без додаткових жирів. Серед інших інгредієнтів для заправки спробуйте діжонську гірчицю, мед, трохи лимонного соку чи оцту. Сіль та перець — за смаком. Альтернативно можна зробити заправку з томатної пасти, бальзамічного оцту, олії та спецій — сушеного часнику, солі й чорного перцю.
Злийте рідину з банки консервованої квасолі й пересипте квасолю до глибокої миски.
Наріжте кубиками солодкий перець і додайте до квасолі.
Відкрийте банку тунця у власному соку, злийте зайву рідину і додайте рибу до овочів.
Заправте салат двома столовими ложками олії, перемішайте — і подавайте до столу. Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08