Цьогоріч весна супроводжувала Україну протяжними дощами, що й завадило звичним сходам овочів. Що можна посіяти, щоб до початку осені зібрати повноцінний урожай?
Повідомляє Інформатор з посиланням на Gazeta.ua.
У червні можна посіяти культури з коротким терміном вегетації. Найкраще встигнути це зробити до 18-25 червня.
Вдруге засіяти можна скоростиглі сорти огірків, адже такий врожай з’явиться вже через 40-50 днів після посіву. У червні їх можна сіяти у відкритий грунт. Варто зауважити, що краще обирати гібриди, стійкі до хвороб, які добре ростуть навіть у пізніші строки. Через таку ж кількість часу, що й огірки, можна зібрати й кабачки. Варто лише не забувати регулярно знімати плоди. Це стимулює нові зав’язі.
Трохи довше дозріває спаржева квасоля. Скоростиглі сорти кущової квасолі дають врожай через 50-60 днів. Проте однією із її переваг є те, що вона добре переносить спеку й вологу. Головне прогрітий грунт та достатньо місця для росту.
Найшвидше виросте редис, адже він дозріває за 25-30 днів. Його можна сіяти не лише в червні, а й кілька разів за літо, потрібно лише достатньо поливати. Варто також обирати літні плоди, щоб в подальшому вони не викидали стрілку.
Таку зелень як петрушка, кріп, базилік, кінза, салат повністю дозрівають за 25-45 днів, проте посіви можна проводити хвилями — кожні 10-15 днів. Найбільше сонце та тепло любить базилік.
Найбільше часу для дозрівання потрібно моркві. Скоростиглі сорти дозрівають за 80-90 днів. Щоб морква краще сходила, потрібно поливати грядку перед посівом і замульчувати зверху.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08