Квіти, які не в’януть та їх можна з’їсти – виготовляє жителька Топільського на Рожнятівщині Галина Харів. У руках майстрині зефір перетворюється на троянди, ромашки, тюльпани, хризантеми.
Пише Інформатор.
Про зефірні букети Галини Харів з Топільського можна з впевненістю сказати, що це не просто солодощі – це справжнє мистецтво. Кожен виготовлений букет, насамперед, результат творчості, терпіння й любові до справи, яку вона дуже любить.
Майстриня створює унікальні солодощі – букети з ніжного зефіру, які виглядають як справжні квіти.
Пані Галина розповідає, що раніше їздила на заробітки у Польщу, але з появою онуків жінка повернулася додому. Розповідаючи про себе жартівливо каже, що тепер вона бабуся в декреті.
“Після заробітків шукала справу для душі. Спочатку відновила квітники вдома, пробувала займатися вирощуванням квітів, виготовляла свічки, плела з ротангу кошики-кашпо”, – говорить Галина Харів.
Каже, найбільше до душі виготовляти зефірні букети. Процес створення таких квітів від заготовки до готового букету – доволі тривалий. Це ручна робота, де кожен бутон індивідуальний. Майстриня каже, щоб створити один такий букет, потрібно не лише знати рецептуру зефіру, а й мати художній смак: правильно підібрати кольори, композицію, форму, декор. Усе це вимагає чималих зусиль та часу. Таке хобі це водночас і кулінарія, і флористика, і дизайн.
Для виготовлення зефірних квітів Галина Харів використовує яєчні білки, цукор, агар-агар, фруктове пюре. Барвники для надання кольору купує лише натуральні та безпечні дорогих відомих фірм. Каже, найбільші дегустатори її солодощів – онуки. Тому з впевненістю дає ласувати їм натуральним зефіром, який безпечний та корисний для їх здоров’я.
“До своєї справи я ставлюся з повагою. Смакуючи зефірними квітами, мої клієнти проявляють емоції. Тому для мене не просто хобі чи спосіб заробітку, це справа, яка несе радість людям”, – наголосила майстриня.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08