Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Заморожуй ягоди без помилок: простий трюк, щоб малина та чорниця не злипались

Малину та чорницю, як правило, збирають влітку. Окрім активного споживання, кожна господиня готує ягоди на зиму. Заморожені ягоди — це справжній скарб у зимові місяці. Але як часто трапляється, що замість розсипчастої малини чи чорниці ми витягуємо з морозилки суцільну крижану грудку.

Ділиться Інформатор.

Щоб ягоди зберігали свіжість та смак, а також не злипалися потрібно дотримуватися декількох простих кроків:

  • Обирайте тільки якісні ягоди. Заморожувати потрібно лише стиглі, щільні та неушкоджені плоди. Уникайте гнилих, м’яких або перезрілих ягід, адже вони швидко псуються і втрачають свої смакові властивості після розморожування.
  • Миття та сушіння. Чорницю треба промивати в ситі під слабким струменем води. Малину, якщо вона не брудна, краще взагалі не мити. Якщо це треба зробити, то просто занурте ягоди у воду й одразу витягніть. Після цього розкладіть малину на паперовому рушнику в один шар і повністю висушіть. Тоді вона не злипнеться під час заморожування.
  • Швидке заморожування. Перед основним заморожуванням розкладіть ягоди на піднос чи дошку в один шар. Поставте в морозильну камеру на 2 години. Це допоможе ягодам зберегти форму й не злипатися.
  • Перекладіть у контейнери чи пакети. Коли ягоди підмерзнуть, пересипте їх у герметичні контейнери чи пакети для заморожування. Обов’язково випустіть зайве повітря та щільно закрийте пакування.
  • Як зберігати й використовувати. За температури -18°C малина та чорниця зберігаються до 12 місяців. Можна додати ягоди у смузі, каші, випічку чи їсти просто так. Для приготування тістечок чи мафінів краще не розморожувати ягоди, тоді вони не тектимуть та збережуть свою форму.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору